tag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post6487121793739637119..comments2024-03-15T17:52:03.300+01:00Comments on Z miłości do słodkości...: Jabłecznik z budyniemZ miłości do słodkościhttp://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-1672968073398055702014-10-27T08:03:31.428+01:002014-10-27T08:03:31.428+01:00Napisałam, że forma ma być przygotowana, czyli nie...Napisałam, że forma ma być przygotowana, czyli niektórzy wykładają ją papierem, inni smarują masłem czy dodatkowo sypią bułką tartą. Dlatego też nazwałam to ogólnikowo. Co do budyniu to ma być rozrobiony w takiej ilości mleka jaką podałam na opakowaniu. Ciasto w zamrażalniku należy zaś trzymać około godziny by było na tyle twarde, by można je łatwo zetrzeć. Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-85998573577638261562014-10-26T11:37:02.912+01:002014-10-26T11:37:02.912+01:00Przepis sprawdzony i udało się ciasto. Dziękuję, a...Przepis sprawdzony i udało się ciasto. Dziękuję, ale będę się troszkę czepiać szczegółów, które może co dla niektórych są oczywiste. Blaszka chyba powinna być wysmarowana tłuszczem, chyba że to zależy od gustu. Mleko do masy... Budyń rozrabia się według przepisu na opakowaniu czy rozrabiać taką ilością mleka jak w przepisie? Ile czasu potrzeba aby masa w zamrażalniku nadawała się do starkowania. Szczegóły, szczególiki ;)gosik294https://www.blogger.com/profile/09897339585777798669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-20385721158592197452014-09-26T18:49:21.747+02:002014-09-26T18:49:21.747+02:00Olu bardzo się cieszę, że ciasto smakowało:)) To n...Olu bardzo się cieszę, że ciasto smakowało:)) To nasza ulubiona wersja jabłecznika! Pozdrawiam MagdaZ miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-64406441056217958042014-09-25T21:11:48.745+02:002014-09-25T21:11:48.745+02:00Przepyszne. A zapach był na całą kuchnię podczas p...Przepyszne. A zapach był na całą kuchnię podczas pieczenia. Pozdrawiam serdecznie:) OlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-92226100429864856992014-05-22T09:23:36.628+02:002014-05-22T09:23:36.628+02:00Pyszne ciasto :)Pyszne ciasto :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11436568290423347491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-16822231447797579002013-12-13T11:09:57.579+01:002013-12-13T11:09:57.579+01:00Przepis jest w naszej rodzinie od lat:)Przepis jest w naszej rodzinie od lat:)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-40512431877325019572013-12-12T11:59:08.176+01:002013-12-12T11:59:08.176+01:00Jabłecznik właśnie w takim stylu gotuję już od daw...Jabłecznik właśnie w takim stylu gotuję już od dawna - zawsze wychodzi bardzo apetycznie!Jedzmy-zdrowo.plhttp://jedzmy-zdrowo.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-4439156846994078882013-09-08T13:37:15.823+02:002013-09-08T13:37:15.823+02:00Dziękuję:) ula koniecznie spróbuj:) My uwielbiam j...Dziękuję:) ula koniecznie spróbuj:) My uwielbiam jabłecznik w tej wersji:)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-64305862103033162802013-09-08T00:07:37.020+02:002013-09-08T00:07:37.020+02:00wygląda rewelacyjnie. takie lekkie i puszyste:) mn...wygląda rewelacyjnie. takie lekkie i puszyste:) mniam:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-39889232624911789152013-09-07T22:40:29.310+02:002013-09-07T22:40:29.310+02:00Bardzo apetycznie wygląda,pozdrawiam.Bardzo apetycznie wygląda,pozdrawiam.ladylaura.http://www.myladylaura.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-42389486150606848022013-09-07T21:03:48.014+02:002013-09-07T21:03:48.014+02:00Pięknie wygląda. Bardzo delikatnie. Swoją drogą, j...Pięknie wygląda. Bardzo delikatnie. Swoją drogą, jabłecznik z budyniem to właśnie mój ulubiony!whinesshttps://www.blogger.com/profile/03799695771262840709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-13540400833965254522013-09-07T20:54:14.753+02:002013-09-07T20:54:14.753+02:00bardzo fajny przepis! muszę kiedyś tak zrobić z bu...bardzo fajny przepis! muszę kiedyś tak zrobić z budyniem na jabłuszkach, nie znałam takiego przepisu wcześniej, zawsze dodawałam do bezy budyń, Twoje ciasto wygląda bardzoo apetycznie mmmm w kuchni Ulihttps://www.blogger.com/profile/05690505158819482269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-2544853683878448332013-09-07T20:30:57.260+02:002013-09-07T20:30:57.260+02:00tak delikatniutkie i puszyste! wow, na pewno zachw...tak delikatniutkie i puszyste! wow, na pewno zachwyca smakiem :)Jeyhttps://www.blogger.com/profile/08050530463857922116noreply@blogger.com