tag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post2388610356947764332..comments2024-03-15T17:52:03.300+01:00Comments on Z miłości do słodkości...: Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiemZ miłości do słodkościhttp://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-57847184129457826322017-11-21T18:53:34.116+01:002017-11-21T18:53:34.116+01:00Można dać ciut mniej, proponuję dać 3/4 szklanki c...Można dać ciut mniej, proponuję dać 3/4 szklanki cukruZ miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-65496303242135133342017-10-03T22:51:56.501+02:002017-10-03T22:51:56.501+02:00Jeśli jabłka są słodkie to musi być szklanka cukru...Jeśli jabłka są słodkie to musi być szklanka cukru ? Czy można wsypać mniej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-55031553901797719862016-12-07T11:25:16.123+01:002016-12-07T11:25:16.123+01:00W takim razie czekam na degustację:) Pozdrawiam Ma...W takim razie czekam na degustację:) Pozdrawiam Magda Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-27572016123913854852016-12-07T11:24:41.971+01:002016-12-07T11:24:41.971+01:00Cieszę się bardzo, że smakowało. Niestety trzeba m...Cieszę się bardzo, że smakowało. Niestety trzeba mieć dobra margarynę i przede wszystkim miękką, i nie ucieramy zbyt długo. Wtedy masa powinna się udać:) Pozdrawiam Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-76556721427810148182016-12-06T15:41:24.752+01:002016-12-06T15:41:24.752+01:00U mnie się chłodzi;) wygląda super. Krem mi wyszed...U mnie się chłodzi;) wygląda super. Krem mi wyszedł gladziutki;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-45261808015439556582016-10-22T17:47:25.328+02:002016-10-22T17:47:25.328+02:00Ciacho pyszne. Mi też się zważyła masa budyniowa :...Ciacho pyszne. Mi też się zważyła masa budyniowa :-D, ale juz na etapie cukier + margaryna. Następnym razem kupię masę karpatkową zamiast tej budyniowej. Co ciekawe wszystkie składniki miałam w domu, nie trzeba było lecieć do sklepu. Biszkopt idealny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-69543365549747570122016-01-07T19:10:19.863+01:002016-01-07T19:10:19.863+01:00Dobre oko😊Dobre oko😊Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-39019126355340606692015-07-13T18:55:55.483+02:002015-07-13T18:55:55.483+02:00Rzeczywiście tym razem użyłam twardej margaryny i ...Rzeczywiście tym razem użyłam twardej margaryny i masa się nieco zważyła, ale gdy daję miękką wszystko wychodzi jak trzeba;)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-34509932232377672892015-07-12T13:07:44.931+02:002015-07-12T13:07:44.931+02:00Czy twoja masa budyniowa nie jest przypadkiem zważ...Czy twoja masa budyniowa nie jest przypadkiem zważona ? Na zdjęciach wygląda jakby miała grudki, a raczej powinna być sztywna. Gdy robiłam to ciasto po raz pierwszy włącznie z masą z twojego przepisu zważyła mi się. Pierwszy raz zdarzyło się, aby masa budyniowa mi się zważyła.;( Następnym razem masę robiłam swoim sprawdzonym i zawsze udanym sposobem i wyszła dobrze. Przepis baaardzo podobny. Pytam z ciekawości bez złośliwości ;) Pozdrawiam ;] Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-67440528195421268982015-02-16T11:37:05.882+01:002015-02-16T11:37:05.882+01:00Tak jak napisałam powyżej, ja użyłam foremki 23 x ...Tak jak napisałam powyżej, ja użyłam foremki 23 x 33cm :)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-56058426375749372832015-02-15T14:10:33.201+01:002015-02-15T14:10:33.201+01:00Wygląda przepysznie a jaka duża brytfanka?Wygląda przepysznie a jaka duża brytfanka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-44394363561435728402015-02-10T09:33:21.144+01:002015-02-10T09:33:21.144+01:00Żelatyna była dodana po to, by masa była bardziej ...Żelatyna była dodana po to, by masa była bardziej sztywna. Może była za szybko dodana dlatego się zważyła? Można ją oczywiście pominąć:)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-78447500114032296822015-02-09T22:29:18.950+01:002015-02-09T22:29:18.950+01:00W jakim celu do masy budyniowej dodaje się żelatyn...W jakim celu do masy budyniowej dodaje się żelatynę ? Zanim ją dodałam masa była dobrej konsystencji, natomiast po dodaniu... zważyła się. Pierwszy raz w życiu zważyła mi się masa budyniowa, ale fakt faktem nigdy nie słyszałam o dodawaniu żelatyny ;))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-43847799890583776872014-11-26T08:59:55.243+01:002014-11-26T08:59:55.243+01:00Dziękuję i naprawdę polecam! :)Dziękuję i naprawdę polecam! :)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-76345871810365284072014-11-26T08:59:35.256+01:002014-11-26T08:59:35.256+01:00Łucjo mam nadzieję, że pomysłów mi nie zabraknie;)...Łucjo mam nadzieję, że pomysłów mi nie zabraknie;)))Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-4496202740065677192014-11-26T01:20:29.416+01:002014-11-26T01:20:29.416+01:00Cudownie leciutki :)Cudownie leciutki :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-26311051220036887782014-11-25T21:29:30.142+01:002014-11-25T21:29:30.142+01:00O tak, to prawda. Teraz mamy najlepszy czas na wsz...O tak, to prawda. Teraz mamy najlepszy czas na wszelkie wypieki z jabłkami. Twoje ciasto prezentuje się wyśmienicie ;)Łukasz Majchrowskihttps://www.blogger.com/profile/06959691281598831229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-64941803849973290472014-11-25T17:15:46.292+01:002014-11-25T17:15:46.292+01:00Ale apetycznie wygląda!!:-)Ale apetycznie wygląda!!:-)Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-28431411176044831412014-11-25T15:18:56.474+01:002014-11-25T15:18:56.474+01:00ale narobiłaś mi smaka !!
wygląda obłędnie ! :)
...ale narobiłaś mi smaka !!<br /><br />wygląda obłędnie ! :)<br /><br />www.filizanka-smakow.blogspot.com - zapraszam !filizanka smakowhttps://www.blogger.com/profile/12673203735178850918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-21812003384044434242014-11-25T12:30:20.465+01:002014-11-25T12:30:20.465+01:00idealne do kawy, pycha:)idealne do kawy, pycha:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-59409607443107269862014-11-25T10:58:32.189+01:002014-11-25T10:58:32.189+01:00fajny pomysł na ciacho :)fajny pomysł na ciacho :)ILoveBake.plhttps://www.blogger.com/profile/09710395867137494934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-33477350319849106082014-11-25T10:48:09.409+01:002014-11-25T10:48:09.409+01:00Pysznie, delikatnie :) Tak jak lubię, Twoje pomysł...Pysznie, delikatnie :) Tak jak lubię, Twoje pomysły na słodkości chyba nigdy się nie kończą :DŁucjahttps://www.blogger.com/profile/04018666982939343544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1207245352937966789.post-52144646093062602592014-11-25T10:03:56.014+01:002014-11-25T10:03:56.014+01:00Bardzo ciekawe ciasto. I pysznie się prezentuje :-...Bardzo ciekawe ciasto. I pysznie się prezentuje :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.com