Składniki:
- filet z piersi kurczaka,
- kawałek arbuza,
- 2 brzoskwinie,
- miks sałat,
- jajko ugotowane na twardo,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 2 łyżki konfitury rokitnik z pomarańczą (użyłam Greek Trade),
- sól himalajska,
- pieprz kolorowy świeżo mielony.
Przygotowanie:
Filet
z kurczaka umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić i
pokroić na małe kawałeczki. Na talerzu rozłożyć miks sałat oraz
pokrojonego kurczaka. Jajko oskubać i pokroić w kostkę. Brzoskwinie
obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki, z arbuza wydrążyć kulki.
Ułożyć na sałacie.
Jogurt zmieszać z oliwą z oliwek i konfiturą. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Oprószyć świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Smacznego:))